Vælg ydelse her:
Vælg ydelse her

Totalrenovering af herskabslejlighed på Østerbro

Specifikationer og fakta

 • Entrepriseform:
  Totalentreprise


 • Byggeperiode:
  januar-juni 2020

 • Areal:
  243 kvm

 • Bygherre:
  Privat
Se flere af
vores referencer

Totalrenovering af herskabslejlighed på Østerbro

Gennemført renovering med respekt for husets detaljer

I januar fik A. Villadsen en spændende opgave i hus: en totalrenovering af en 243 kvadratmeter stor herskabslejlighed på Østbanegade på Østerbro – komplet med friser, høje paneler, rosetter og mange andre fine finesser.

Processen

Det var en charmerende men noget nedslidt lejlighed, der ventede vores håndværkere, da de første gang trådte ind ad hoveddøren hos vores kunde på Østerbro.

Men der ventede dem i særdeleshed også en udfordrende opgave, der krævede både overblik, faglig kunnen samt forståelse og respekt for husets alder og mange ornamentale detaljer.

Vi renoverede nænsomt de karakteristiske dørlister, stuk og dørkarme, som vi sleb og malede for at bevare de mange detaljer. Det gamle køkken blev desuden revet helt ned, så spisestue og køkken nu er lagt sammen til ét stort rum. I den forbindelse førte vi de høje paneler videre, så det ser ud som om, de altid har været der.

For at skabe yderligere rum og plads for velvære blev det oprindelige badeværelse udvidet ved at inddrage noget af et værelse, hvor resten nu bruges som påklædningsværelse i master bedroom.

A. Villadsen fungerede som hovedentreprenør på projektet, og vi har således koordineret alle elementer af renoveringen samt stået for kontakten til underentreprenører og bygherre. Undervejs har vi desuden stået for både el, VVS og badeværelse.

Resultatet – flot finish uden kompromisser

I den færdigrenoverede lejlighed har vores håndværkere skabt et smukt samspil mellem den originale æstetik og et nyt og forbedret udtryk med moderne faciliteter som vaskesøjle, badekar og splinternyt køkken – uden at gå på kompromis med den historiske men tidløse arkitektur eller ejernes ønske om noget mere nutidigt .

Samtidig er pladsen blevet bedre udnyttet, ligesom lejligheden fremstår langt lysere efter renoveringen. På den måde har vi skabt et hjem med langt mere albuerum og plads – både fornemmelsesmæssigt og rent rummeligt.

Tag en tur rundt i lejligheden i videoen, eller fornem forskellen fra før til nu på billederne.
Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Badeværelse på Sankt Jørgensbjerg

Specifikationer og fakta

 • Entreprisesum
  kr. 160.000,-

 • Entrepriseform
  Totalentreprise

 • Byggeperiode
  maj-juni 2020

 • Areal
  ca. 12 kvm

 • Bygherre
  Privat
Se flere af
vores referencer

Badeværelse på Sankt Jørgensbjerg

Badeværelse med kræs for detaljen og respekt for husets alder

A. Villadsen er eksperter i badeværelser, og derfor var vi selvfølgelig klar på opgaven, da vores kunde i Roskilde kontaktede os med et ønske om nyt badeværelse i sit hus i det attraktive kvarter Sankt Jørgensbjerg.

Processen

Det gamle badeværelse blev revet ned og gravet ud, ligesom et gammelt skur for enden af bygningen blev inddraget i byggeplanerne for at gøre plads til et praktisk vaskerum i direkte forlængelse af badeværelset.

Al el og VVS blev etableret på ny, ligesom alt i det hele taget blev bygget op fra bunden – og det hele blev selvfølgelig gjort efter de nyeste byggeforskrifter.

A. Villadsen stod for både murer-, maler-, el– og VVS-entreprisen, mens kunden selv stod for nedrivning og tømrerarbejde.

Resultatet – et lyst, lækkert og luksuriøst badeværelse

Resultatet blev et badeværelse med kræs for detaljerne og respekt for husets alder og arkitektur.

Kunden har gennemgående valgt lækre materialer og løsninger – valg, der i samspil med A. Villadsens faglige viden og tekniske kunnen har fået rummets æstetiske udtryk til at gå op i en højere enhed.

Vi kan blandt andet nævne de flotte blå-changerende, glaserede fliser og messingdetaljerne, som er gennemgående i hele rummet – fra armaturer til Unidrain. Det hele komplementeres og afbalanceres af den fritstående håndvask, det runde spejl med lys i samt de hvide klinker, som præger rummet på både badeværelse og i vaskerum, og som på den måde skaber sammenhæng mellem de to rum.

Badeværelset fremstår i det hele taget lyst, lækkert og luksuriøst, og kunden fremhæver da også det gode samarbejde med A. Villadsen – lige fra planlægning til udførelsen af selve arbejdet.Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Det lille, luksuriøse badeværelse

Specifikationer og fakta

 • Entreprisesum:
  kr. 125.000

 • Entrepriseform:
  Del af en totalentreprise

 • Byggeperiode
  juli-oktober 2019

 • Areal
  4 kvm

 • Bygherre
  Holdingselskab
Se flere af
vores referencer

Det lille, luksuriøse badeværelse

Det praktiske men æstetiske badeværelse

I A. Villadsen har vi mange års erfaring med renovering og totalentreprise. Derfor var vi også det oplagte valg som entreprenør på renoveringen af en lejlighed på Christianshavn. Opgaven bestod af en totalrenovering af lejligheden fra ende til anden – og badeværelset var selvfølgelig ingen undtagelse.

Processen

Bygningen, som lejligheden ligger i, er fra 1858 og dermed fra en tid, hvor Christianshavn stadig var industrikvarter. Bygherren ønskede at bibeholde og bevare noget af bygningens oprindelige charme og udtryk – selvfølgelig uden at gå på kompromis med finish og fremtoning.

Derfor var det også vigtigt for arkitekten at indrette badeværelset med alle moderne behov, men i en stil, der sender referencer til industrien og de gamle bygninger. Og det blev altså A. Villadsen opgave at gøre visionen til virkelighed.

Den charmerende lejlighed byder i det hele taget på mange originale detaljer, som komplementerer den fredede murstensbygnings originale arkitektur.

Resultatet – mondænt og moderne med industrielle noter

Resultatet blev et moderne badeværelse, som visuelt er både mondænt og industrielt i udtrykket. Det ses blandt andet i de store fliser (Gimino Blunero 50×100 mm), som med deres industrielle stil næsten leder tanken hen på eroderet metal.

De store fliser skaber samtidig en ensartet flade – en fordelagtig egenskab, da det giver ro for øjet, hvilket kan være nødvendigt i små rum med mange behov.

Rummet er ”kun” på 4kvm og for at skabe ekstra lys, har arkitekten tegnet et ovenlys med i projektet. Det skaber da også et fantastisk lysindfald i det ellers lille rum.

Alle vægge er demonteret for at skjule installationer, kabler og rør, ligesom der for at udnytte det lille rum maksimalt er monteret skydedør, der er skjult i væggen.

Der er i det hele taget kræset for detaljerne på de få kvadratmeter, som både byder på spejl med lys i, lækre armaturer og generelt bare flotte løsninger.

 

Andre oplysninger:

Se billeder fra A. Villadsens renovering af resten af lejligheden, og læs udtalelser fra kunden her → Totalrenovering af charmerende lejlighed på ChristianshavnSkal vi samarbejde om dit næste projekt

Renovering af badeværelse på Nørrebro

Specifikationer og fakta

 • Entreprisesum
  Kr. 150.000

 • Entrepriseform
  Totalrenovering

 • Byggeperiode
  Oktober-november 2018

 • Areal
  2-3 kvm

 • Bygherre
  Privat
Se flere af
vores referencer

Renovering af badeværelse på Nørrebro

Som kunde i A. Villadsen A/S bliver du mødt af erfarne murere med mange års erfaring med totalrenovering af badeværelser. Erfaringen og det faglige overblik fik vores håndværkere da også brug for, da A. Villadsen fik til opgave at modernisere et gammelt københavnertoilet. For pladsen var trang, og vi måtte derfor ty til kreative løsninger for at imødekomme kundens ønsker.

Fra snævert københavnertoilet til moderne badeværelse

Nørrebro gemmer på mange små, hyggelige lejligheder, hvor arkitekturen leder tankerne hen på en tid, hvor bydelen var et vaskeægte arbejderkvarter – og hvor det ofte var småt med pladsen.

Vores kunde på Nørrebro havde dog svært ved at se retro-charmen i deres snævre københavnertoilet, hvor man møjsommeligt måtte bakke ind for at komme til, og hvor der ikke var plads til bad.

Brusenichen var derfor henlagt til køkkenet – som i øvrigt også var af ældre dato. Derfor fik A. Villadsen til opgave at give både køkken og bad en gennemgående renovering og modernisering.

Byggeprocessen

Først og fremmest inddrog vi en lille del af lejlighedens køkken for at gøre plads til bad og toilet i samme rum.

Pladsen på badeværelset var dog stadig forholdsvist beskeden, og vi anbefalede derfor kunden at få beklædt rummets gulv med 1×1 m fliser for visuelt at give en følelse af mere plads – et måske utraditionelt valg i et lille rum, som til gengæld var med til at åbne fladerne og gøre rummet roligt for øjet.

Derudover beklædte vi brusenichen med vægfliser i marmorlook, der bidrog til et eksklusivt look – et look, der står i skarp kontrast til de lidt retro-kitschede mosaikfliser, som før havde beklædt rummets gulv.

Ikke mindst monterede vi nyt væghængt toilet, håndvask samt nye armaturer i rummet, ligesom vi gemte de fritlagte rør væk i væggene.

Resultatet – et lille men fuldt funktionelt badeværelse

Resultatet blev et nyt flot badeværelse med både toilet og brus i samme rum.

Rummet har indbygget små nicher til alle badeværelset nips. Det er ikke blot praktisk men skaber også noget liv i rummet – og giver ikke mindst kunden mulighed for at indrette rummet med personlige detaljer. Rummets små kringelkroge er derfor udnyttet godt og giver mulighed for god opbevaring.

I det hele taget er der en stemning af ro, velvære og nydelse på det ellers lille badeværelse, som nu fremstår både harmonisk og fuldt funktionelt.

Om samarbejdet

I A. Villadsen prioriterer vi det tætte samarbejde og kommunikationen med vores kunder højt. Det gjorde sig selvfølgelig også gældende på denne opgave. Derfor er vi også glade for den flotte udtalelse, som kunden gav os med på vejen:

Kunden udtaler:

”A. Villadsen var med fra starten af projektet, og det gav en god tryghed i hele processen og mulighed for sparring hele vejen igennem. A. Villadsen bød ind med gode ideer og nye, praktiske løsninger og var samtidig åben for vores mange idéer. Vi er utrolig glade for resultatet.”


Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Totalrenovering af charmerende lejlighed på Christianshavn

Specifikationer og fakta

 • Entreprisesum
  KR. 2.000.000

 • Entrepriseform
  Totalentreprise

 • Byggeperiode
  juli-oktober 2019

 • Areal lejlighed
  98 kvm

 • Areal tagterasse
  50 kvm

 • Bygherre
  Holdingselskab
Se flere af
vores referencer

Totalrenovering af charmerende lejlighed på Christianshavn

Renovering med respekt for husets historie

Som eksperter i totalrenovering udfører A. Villadsen en bred vifte af opgaver inden for renovering og bevaring. I løbet af sommeren og efteråret 2019 fik vi fornøjelsen af at totalrenovere en lejlighed i et flot, fredet murstenshus fra 1858 på Christianshavn.

Lejligheden var ikke blevet renoveret i mange år og fremstod en smule forsømt, men bag det slidte ydre emmede den af atmosfære og autentisk christianshavner-charme – alle karakteristiske kendetegn, som bygherre og arkitekt ønskede at bevare i forbindelse med renoveringen.

Renovering og resultat

Renoveringen var således noget af en balancegang, hvor vi på den ene side stræbte efter at bibeholde noget af husets unikke udtryk og særlige charme – men på den anden side skulle give lejligheden en kærlig hånd fra ende til anden.

På bygherrens opfordring fik gulvene lov at blive liggende for at fastholde noget af bygningens gamle atmosfære, ligesom de gamle spær i loftet blev fremhævet for at skabe et råt og rustikt udtryk som kontrast til de nye, hvide vægge.

De finurlige vinkler i lejligheden blev ligeledes udnyttet til fulde. For eksempel byggede vi en lille, hyggelig hems over det ene værelse med adgang fra stuen, ligesom vi installerede lys i de indbyggede hylder omkring vinduerne.

I lejlighedens køkken-alrum monterede vi et nyt, moderne køkken. Her åbnede vi desuden op mod gården og indsatte en ny vinduesvæg med udsigt til en terrasse i væggens fulde længde. Med vinduerne fra gulv til loft får dagslyset fri passage, og rummet har ligeledes et livligt lysindfald dagen lang.

Endelig fik lejlighedens badeværelse en grundig renovering – dog med en note til det gamle, industrielle Christianshavn, som blandt andet ses ved valget af de store, rustikke fliser i badeværelsets bruseniche.

Den store finale – udsigt over byens tage og tårne

Det afgørende finish finder man dog, når man tager turen op ad den snoede vinkeltrappe. Trappen munder ud i et vindue, der automatisk åbner ud til en stor træterrasse med udsigt til Christianshavn, tårnet på Vor Frue Kirke og andre af byens tage og tårne.

På tagterrassen er der ligeledes kælet og kræset for detaljerne, og vores tømrer har gjort, hvad vi selv synes, er et fantastisk stykke arbejde. For eksempel er der indbygget lys i sæderne, så terrassen kan nydes selv i de kolde, mørke vintermåneder.

Kunden udtaler:

”Renoveringen af lejligheden på Christianshavn har været en kompleks sag, med en del udfordringer, herunder de svære adgangsforhold til ejendommen samt de relativt komplicerede statiske og bygningsmæssige omstændigheder.

Uanset udfordringerne har A. Villadsen løst dem på en kompetent og faglig facon. Kommunikationen har været god og løsningsorienteret og, der har hele tiden været personlig opfølgning, med en detaljeorienteret tilgang. Alene det, at byggeriet er afleveret mangelfrit, siger det hele. Jeg er utrolig tilfreds med resultatet.”

På dette projekt har A. Villadsen ligeledes samarbejdet tæt med arkitekten på sagen, som udtaler:

”A. Villadsen har afleveret et utrolig flot arbejde. Processen har været præget af god kommunikation og, når der har været opstået noget undervejs, som der altid gør ved renovering af gamle bygninger, så har A. Villadsen altid været klar med gode løsningsforslag – det har været en fornøjelse.”

Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Trappe udført i tråd med husets stil

Specifikationer og fakta

 • Entreprisesum
  kr. 220.000

 • Entrepriseform
  Murerentreprise

 • Byggeperiode
  Oktober 2019

 • Bygherre
  privat
Se flere af
vores referencer

Trappe udført i tråd med husets stil

Trappe i privat ejendom i Hellerup

A. Villadsen har mange års erfaring med renovering af både små og store ejendomme. Uanset, hvor store eller små dine krav er, er du dog altid sikret kvalitet og klar kommunikation gennem hele dit byggeprojekt.

Det gjorde sig naturligvis også gældende for vores kunde i Hellerup, som kontaktede os med ønske om en renovering af en murstenstrappe ved indgangen til sin villa. Trappen skulle selvfølgelig fremstå velholdt og nyrenoveret efter renoveringen – men skulle samtidig være i tråd med resten af husets arkitektur og æstetik.

Byggeprocessen

Vores dygtige murer valgte at bygge trappen op helt fra bunden frem for at renovere den eksisterende. Derfor var det nødvendigt at demontere den gamle trappe og bygge et helt nyt fundament.

Efter fundamentet til grav, trin og repos var støbt, opmurede vores murer trappens vanger – det vil sige de dele af trappen, som fungerer som afskærmning og understøttelse. Herefter afsluttede han med en sandstensafdækning.

Det færdige finish

Resultatet var en detaljerig trappe, som komplementerer husets udtryk og stil – uden at gå på kompromis med finesse og form.

Dette ses blandt andet ved udskæringerne på trappens trin og på trappens repos, som efter kundens ønske blev udformet af én stor sten. Det ses dog også i de murerfaglige detaljer, hvor stenene i muren er skåret til, så de passer fint over hvert enkelt trin på trappen – hvilket også gør, at trappen ser ud som om, den altid har været en del af det smukke hus.

Ent resultat vi for alvor er stolte over, er trappens runding – en detalje, der krævede al vores murers erfaring og ekspertise. Rundingen var et svært murerteknisk arbejde, da den buede facon gjorde det svært at få alle sten til at stå ensartet og i vater. Vores murers kendskab til materialer og metode sikrede dog, at rundingen nu fremstår som en integreret del af trappen, samtidig med at den bidrager til et endnu mere detaljeret og udførligt udtryk.

Om samarbejdet

I A. Villadsen vægter vi samarbejdet med vores kunder højt, og dialogen og sparringen med kunden var ligeledes et vigtigt fundament for denne opgave. Kunden var da også særdeles tilfreds med både samarbejdet med A. Villadsen og det endelige resultat og kvitterede med denne fine udtalelse:

 

Kunden udtaler:

”Jeg er særdeles tilfreds med slutproduktet; renoveringen og opbygningen af vores trappe, som blev leveret til tiden og i en høj håndværksmæssig udførsel. Jeg vil særligt fremhæve det gode samarbejde med A. Villadsen, fordi arbejdet har været præget af en proaktiv og konstruktiv kommunikation, der har inkluderet god sparring karakteriseret ved professionalisme og faglighed.”

Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Badeværelse i frisørsalon

Specifikationer og fakta

 • Entreprisesum
  kr. 60.000

 • Entrepriseform
  Totalentreprise

 • Byggeperiode
  april-maj 2019

 • Areal
  1-2 kvm

 • Bygherre
  Frisørsalonen LK Hairline
Se flere af
vores referencer

Badeværelse i frisørsalon

Det lille, velindrettede gæstetoilet

A. Villadsen er eksperter i renovering og nybyg af badeværelser, ligesom vi har også har mange års erfaring med totalentreprise. Derfor var vi det sikre valg, da ejerne af frisørsalonen LK Hairline i Roskilde ønskede at få totalrenoveret salonens gæstetoilet.

Ejerne ønskede et feminint og rengøringsvenligt toilet, som samtidig tog hensyn til bygningens særegne træk, skæve vinkler og vægge.

I A. Villadsen bestræber vi os altid på at imødekomme kundens krav, ønsker og idéer – og i samarbejde med ejerne gik vi derfor i gang med planlægningen af projektet. Det betød blandt andet, at vi sammen med ejerne valgte alt fra fliser til sanitet. Det sikrede, at der var sammenhæng mellem ejernes vision og virkelighed.

Byggeprocessen

Projektet var en totalentreprise, og vi stod derfor for hele projektet fra A til Z – lige fra nedrivning af fliser til genopbygning, ligesom vi stod for kontakt til relevante håndværkere. Desuden stod vi også for rådgivning og selvfølgelig den endelige udførelse.

Vi startede med at fjerne alt inventar og rive de gamle fliser ned. Vi støbte derefter gulvet på ny og udskiftede faldstammer, afløb og vandrør. Gulvet blev desuden belagt med 15×15 cm fliser i harlenkinsmønster samt afslutningslister, ligesom vi udstyrede rummet med et væghængt toilet og et nyt vindue med matteret glas.

Som du kan se på billederne, blev resultatet som ønsket et feminint og praktisk toilet, der var både charmerende og komplementerende i forhold til bygningens alder, udtryk og særlige træk.

Kunden udtaler:
  • ”Vi har været glade for samarbejdet med A. Villadsen, vi har fået et
 •  
   rigtig fint kundetoilet, som vi er så glade for”.
Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Facaderenovering med brug af gamle murerteknikker

Specifikationer og fakta

 • Entreprisesum
  ca. 1,8 millioner

 • Entrepriseform
  Murerentreprise

 • Byggeperiode
  2012

 • Areal
  ca. 400-500 kvm

 • Bygherre
  Boligforeningen

 • Rådgiver
  Arkitekt Carsten Iversen, MAA, Danske Arkitekter
Se flere af
vores referencer

Facaderenovering med brug af gamle murerteknikker

Ejendom på hjørnet af Frejasgade og Jagtvej

A. Villadsen A/S har erfaring og ekspertise til at udføre alle typer mureropgaver – også de mere komplicerede. Den erfaring fik vi brug for, da vi fik til opgave at renovere facaden på en ejendom på hjørnet af Frejasgade og Jagtvej på Nørrebro i København.

Vi facaderenoverede hele ejendommen i år 2012. Den nederste del af bygningen pudsede vi i en flot blå indfarvet puds i kalkmørtel, mens resten af fugerne på facaden blev kradset ud og fuget om.

Undervejs i renoveringen stødte vi dog på en uforudset forhindring. Vores murersvende opdagede, at gesimserne var muret i cement – en egenskab, som bygherren ikke ønskede. Vi brækkede derfor gesimserne ned for derefter at trække dem op igen i en kalkmørtel.

For at sikre et flot resultat benyttede vores murersvende en særlig, gammel teknik, hvor de benyttede en såkaldt slæde – en form for skabelon. Slæden sættes på gesimsen, og hen over flere dage hældes der kalkmørtel i slæden, som trækkes i hele gesimsens længde.

Gesimsen opbygges dermed langsomt, og resultatet bliver fint og utroligt holdbart. Teknikken bliver sjældent benyttet i dag, men A. Villadsen specialiserer sig i særlige, gamle murerteknikker til bevaring af ældre bygninger, og vi kender derfor også til traditionelle metoder indenfor vores fag.

Den flotte renovering har fået bygningen til at fremstå som ny og fremhæver de flotte, gamle detaljer på bygningen. Som du kan se på billederne, fremstår detaljerne virkelig skarpe, når de står i kontrast til nabobygningen.

Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Østervangkirken i Glostrup

Specifikationer og fakta

 • Entreprisesum
  kr. 900.000

 • Entrepriseform
  Murerentreprise

 • Byggeperiode
  2011

 • Areal
  670 kvm

 • Bygherre
  Glostrup Sogns Menighedsråd

 • Rådgiver
  Arkitekt Carsten Iversen, MAA, Danske Arkitekter
Se flere af
vores referencer

Østervangkirken i Glostrup

Renovering af kirkens facade

Bevarings- og renoveringsopgaver kræver altid respekt for bygningens oprindelige arkitektur og æstetik – uanset om bygningen er et pakhus fra slutningen af 1700-tallet eller en moderne kirke fra 1980’erne.

Det var sidstnævnte, som A. Villadsen fik til opgave at renovere i 2011, da facaden på Østervangkirken i Glostrup skulle renoveres. Kirken blev bygget i perioden 1967-1970 og har en karakteristisk men utraditionel rund form.

Processen

I forbindelse med renoveringen skulle vi udfræse fugerne på kirkens facader for derefter at fuge dem igen. Fugerne skulle laves med en speciel sort mørtel for at skabe et smukt og karakterfuldt udtryk – en opgave, der stillede høje krav til vores murersvendes ekspertise og erfaring. Arbejdet med sorte fuger kræver nemlig høj omhyggelighed, da mørtlen farver stenene, hvis den rammer dem. Derfor er vi også stolte over resultatet på Østervangkirken.

Det var dog ikke kun arbejdet med fugerne, der stillede høje krav til vores faglighed. For undervejs opdagede man, at jernet i falset var rustet. Derfor måtte vi tage murstenene ud, for at et entreprenørfirma kunne reparere jernet med sprøjtebeton. Herefter skulle vi sætte murstenene i igen.

Arbejdet krævede kendskab til murerfagets specialarbejder, ligesom det var nødvendigt med et godt samarbejde mellem murersvende og entreprenørfirma for at kunne sikre det bedste resultat. Derfor er vi glade for, at vi kunne stille vores erfaring med renovering af bevaringsværdige bygninger til rådighed.

På billederne her på siden kan du se arbejdet med fuger og mursten samt det endelige resultat.

 
Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Det Blå Pakhus

Specifikationer og fakta

 • Entreprisesum
  kr. 8,3 millioner

 • Entrepriseform
  Murerentreprise

 • Byggeperiode
  2007-2017

 • Areal
  Bebygget areal: 1.034 kvm Facadeareal: 2.490 kvm

 • Bygherre
  Ejerforeningen Det Blå Pakhus

 • Rådgiver
  Arkitekt Carsten Iversen, MAA, Danske Arkitekter
Se flere af
vores referencer

Det Blå Pakhus

Facaderenovering af fredet bygning

A. Villadsen er specialiseret i bevaring og renovering af fredede og bevaringsværdige bygninger, og vi har gennem årene udført renovering på en lang række historiske bygninger – herunder Det Blå Pakhus på Toldbodgade ved Københavns havnefront.

Det Blå Pakhus blev bygget i perioden 1781-1783 og var oprindeligt tiltænkt som varelager for handelskompagniet Royal Greenland. Sidenhen er det blandt andet blevet brugt som kornmagasin.

Bygningen blev fredet i 1946, og i perioden 1978-1980 blev den omdannet til eksklusive lejligheder med udsigt til Københavns front.

Tiden satte dog efterhånden sit præg på de aldrende facader, og ejerforeningen besluttede derfor at lade bygningen renovere i 2009 – og det blev A. Villadsen A/S, som fik ansvaret med at genopfriske facaden på den historiske bygning.

Processen

Bygherren valgte at lade én facade renovere hvert andet år, og derfor forløb projektet fra 2007 til 2017.

I første omgang afrensede vi bygningen for cementmørtel for derefter at banke cementfugerne ud. Endelig blev fugerne fuget op igen i en kalkmørtel, ligesom vi renoverede og fugede forkanterne i alle fugerne. Afslutningsvis filsede vores murersvende huset op i en rød puds for til sidst at behandle facaden med rødpigmenteret kalkvand.

På grund af bygningens fredede status krævede projektet stort kendskab til at arbejde med historiske og bevaringsværdige bygninger – et kendskab, som murersvendene hos A. Villadsen besidder. Vi sætter ikke mindst en ære i at arbejde respektfuldt med og for at bevare Danmarks kulturhistorie.

Du kan se resultatet af facaderenoveringen på billederne her på siden.
Skal vi samarbejde om dit næste projekt

 • 1
 • 2