Totalrenovering af charmerende lejlighed på Christianshavn

Specifikationer og fakta
  • Entreprisesum:
    kr. 115.000,- incl. moms
  • Entrepriseform:
    Totalentreprise
  • Byggeperiode
    Januar 2019
  • Areal
    7kvm
  • Bygherre
    A. Villadsen Invest ApS
Se flere af
vores referencer

Totalrenovering af charmerende lejlighed på Christianshavn

Renovering med respekt for husets historie

Som eksperter i totalrenovering udfører A. Villadsen en bred vifte af opgaver inden for renovering og bevaring. I løbet af sommeren og efteråret 2019 fik vi fornøjelsen af at totalrenovere en lejlighed i et flot, fredet murstenshus fra 1858 på Christianshavn.

Lejligheden var ikke blevet renoveret i mange år og fremstod en smule forsømt, men bag det slidte ydre emmede den af atmosfære og autentisk christianshavner-charme – alle karakteristiske kendetegn, som bygherre og arkitekt ønskede at bevare i forbindelse med renoveringen.

Renovering og resultat

Renoveringen var således noget af en balancegang, hvor vi på den ene side stræbte efter at bibeholde noget af husets unikke udtryk og særlige charme – men på den anden side skulle give lejligheden en kærlig hånd fra ende til anden.

På bygherrens opfordring fik gulvene lov at blive liggende for at fastholde noget af bygningens gamle atmosfære, ligesom de gamle spær i loftet blev fremhævet for at skabe et råt og rustikt udtryk som kontrast til de nye, hvide vægge.

De finurlige vinkler i lejligheden blev ligeledes udnyttet til fulde. For eksempel byggede vi en lille, hyggelig hems over det ene værelse med adgang fra stuen, ligesom vi installerede lys i de indbyggede hylder omkring vinduerne.

I lejlighedens køkken-alrum monterede vi et nyt, moderne køkken. Her åbnede vi desuden op mod gården og indsatte en ny vinduesvæg med udsigt til en terrasse i væggens fulde længde. Med vinduerne fra gulv til loft får dagslyset fri passage, og rummet har ligeledes et livligt lysindfald dagen lang.

Endelig fik lejlighedens badeværelse en grundig renovering – dog med en note til det gamle, industrielle Christianshavn, som blandt andet ses ved valget af de store, rustikke fliser i badeværelsets bruseniche.

Den store finale – udsigt over byens tage og tårne

Det afgørende finish finder man dog, når man tager turen op ad den snoede vinkeltrappe. Trappen munder ud i et vindue, der automatisk åbner ud til en stor træterrasse med udsigt til Christianshavn, tårnet på Vor Frue Kirke og andre af byens tage og tårne.

På tagterrassen er der ligeledes kælet og kræset for detaljerne, og vores tømrer har gjort, hvad vi selv synes, er et fantastisk stykke arbejde. For eksempel er der indbygget lys i sæderne, så terrassen kan nydes selv i de kolde, mørke vintermåneder.

Kunden udtaler:

”Renoveringen af lejligheden på Christianshavn har været en kompleks sag, med en del udfordringer, herunder de svære adgangsforhold til ejendommen samt de relativt komplicerede statiske og bygningsmæssige omstændigheder.

Uanset udfordringerne har A. Villadsen løst dem på en kompetent og faglig facon. Kommunikationen har været god og løsningsorienteret og, der har hele tiden været personlig opfølgning, med en detaljeorienteret tilgang. Alene det, at byggeriet er afleveret mangelfrit, siger det hele. Jeg er utrolig tilfreds med resultatet.”

På dette projekt har A. Villadsen ligeledes samarbejdet tæt med arkitekten på sagen, som udtaler:

”A. Villadsen har afleveret et utrolig flot arbejde. Processen har været præget af god kommunikation og, når der har været opstået noget undervejs, som der altid gør ved renovering af gamle bygninger, så har A. Villadsen altid været klar med gode løsningsforslag – det har været en fornøjelse.”




Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Badeværelse i frisørsalon

Specifikationer og fakta

  • Entreprisesum
    kr. 60.000

  • Entrepriseform
    Totalentreprise

  • Byggeperiode
    april-maj 2019

  • Areal
    1-2 kvm

  • Bygherre
    Frisørsalonen LK Hairline
Se flere af
vores referencer

Badeværelse i frisørsalon

Det lille, velindrettede gæstetoilet

A. Villadsen er eksperter i renovering og nybyg af badeværelser, ligesom vi har også har mange års erfaring med totalentreprise. Derfor var vi det sikre valg, da ejerne af frisørsalonen LK Hairline i Roskilde ønskede at få totalrenoveret salonens gæstetoilet.

Ejerne ønskede et feminint og rengøringsvenligt toilet, som samtidig tog hensyn til bygningens særegne træk, skæve vinkler og vægge.

I A. Villadsen bestræber vi os altid på at imødekomme kundens krav, ønsker og idéer – og i samarbejde med ejerne gik vi derfor i gang med planlægningen af projektet. Det betød blandt andet, at vi sammen med ejerne valgte alt fra fliser til sanitet. Det sikrede, at der var sammenhæng mellem ejernes vision og virkelighed.

Byggeprocessen

Projektet var en totalentreprise, og vi stod derfor for hele projektet fra A til Z – lige fra nedrivning af fliser til genopbygning, ligesom vi stod for kontakt til relevante håndværkere. Desuden stod vi også for rådgivning og selvfølgelig den endelige udførelse.

Vi startede med at fjerne alt inventar og rive de gamle fliser ned. Vi støbte derefter gulvet på ny og udskiftede faldstammer, afløb og vandrør. Gulvet blev desuden belagt med 15×15 cm fliser i harlenkinsmønster samt afslutningslister, ligesom vi udstyrede rummet med et væghængt toilet og et nyt vindue med matteret glas.

Som du kan se på billederne, blev resultatet som ønsket et feminint og praktisk toilet, der var både charmerende og komplementerende i forhold til bygningens alder, udtryk og særlige træk.

Kunden udtaler:
    • ”Vi har været glade for samarbejdet med A. Villadsen, vi har fået et
  •  
      rigtig fint kundetoilet, som vi er så glade for”.




Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Facaderenovering med brug af gamle murerteknikker

Specifikationer og fakta

  • Entreprisesum
    ca. 1,8 millioner

  • Entrepriseform
    Murerentreprise

  • Byggeperiode
    2012

  • Areal
    ca. 400-500 kvm

  • Bygherre
    Boligforeningen

  • Rådgiver
    Arkitekt Carsten Iversen, MAA, Danske Arkitekter
Se flere af
vores referencer

Facaderenovering med brug af gamle murerteknikker

Ejendom på hjørnet af Frejasgade og Jagtvej

A. Villadsen A/S har erfaring og ekspertise til at udføre alle typer mureropgaver – også de mere komplicerede. Den erfaring fik vi brug for, da vi fik til opgave at renovere facaden på en ejendom på hjørnet af Frejasgade og Jagtvej på Nørrebro i København.

Vi facaderenoverede hele ejendommen i år 2012. Den nederste del af bygningen pudsede vi i en flot blå indfarvet puds i kalkmørtel, mens resten af fugerne på facaden blev kradset ud og fuget om.

Undervejs i renoveringen stødte vi dog på en uforudset forhindring. Vores murersvende opdagede, at gesimserne var muret i cement – en egenskab, som bygherren ikke ønskede. Vi brækkede derfor gesimserne ned for derefter at trække dem op igen i en kalkmørtel.

For at sikre et flot resultat benyttede vores murersvende en særlig, gammel teknik, hvor de benyttede en såkaldt slæde – en form for skabelon. Slæden sættes på gesimsen, og hen over flere dage hældes der kalkmørtel i slæden, som trækkes i hele gesimsens længde.

Gesimsen opbygges dermed langsomt, og resultatet bliver fint og utroligt holdbart. Teknikken bliver sjældent benyttet i dag, men A. Villadsen specialiserer sig i særlige, gamle murerteknikker til bevaring af ældre bygninger, og vi kender derfor også til traditionelle metoder indenfor vores fag.

Den flotte renovering har fået bygningen til at fremstå som ny og fremhæver de flotte, gamle detaljer på bygningen. Som du kan se på billederne, fremstår detaljerne virkelig skarpe, når de står i kontrast til nabobygningen.





Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Østervangkirken i Glostrup

Specifikationer og fakta

  • Entreprisesum
    kr. 900.000

  • Entrepriseform
    Murerentreprise

  • Byggeperiode
    2011

  • Areal
    670 kvm

  • Bygherre
    Glostrup Sogns Menighedsråd

  • Rådgiver
    Arkitekt Carsten Iversen, MAA, Danske Arkitekter
Se flere af
vores referencer

Østervangkirken i Glostrup

Renovering af kirkens facade

Bevarings- og renoveringsopgaver kræver altid respekt for bygningens oprindelige arkitektur og æstetik – uanset om bygningen er et pakhus fra slutningen af 1700-tallet eller en moderne kirke fra 1980’erne.

Det var sidstnævnte, som A. Villadsen fik til opgave at renovere i 2011, da facaden på Østervangkirken i Glostrup skulle renoveres. Kirken blev bygget i perioden 1967-1970 og har en karakteristisk men utraditionel rund form.

Processen

I forbindelse med renoveringen skulle vi udfræse fugerne på kirkens facader for derefter at fuge dem igen. Fugerne skulle laves med en speciel sort mørtel for at skabe et smukt og karakterfuldt udtryk – en opgave, der stillede høje krav til vores murersvendes ekspertise og erfaring. Arbejdet med sorte fuger kræver nemlig høj omhyggelighed, da mørtlen farver stenene, hvis den rammer dem. Derfor er vi også stolte over resultatet på Østervangkirken.

Det var dog ikke kun arbejdet med fugerne, der stillede høje krav til vores faglighed. For undervejs opdagede man, at jernet i falset var rustet. Derfor måtte vi tage murstenene ud, for at et entreprenørfirma kunne reparere jernet med sprøjtebeton. Herefter skulle vi sætte murstenene i igen.

Arbejdet krævede kendskab til murerfagets specialarbejder, ligesom det var nødvendigt med et godt samarbejde mellem murersvende og entreprenørfirma for at kunne sikre det bedste resultat. Derfor er vi glade for, at vi kunne stille vores erfaring med renovering af bevaringsværdige bygninger til rådighed.

På billederne her på siden kan du se arbejdet med fuger og mursten samt det endelige resultat.

 




Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Det Blå Pakhus

Specifikationer og fakta

  • Entreprisesum
    kr. 8,3 millioner

  • Entrepriseform
    Murerentreprise

  • Byggeperiode
    2007-2017

  • Areal
    Bebygget areal: 1.034 kvm Facadeareal: 2.490 kvm

  • Bygherre
    Ejerforeningen Det Blå Pakhus

  • Rådgiver
    Arkitekt Carsten Iversen, MAA, Danske Arkitekter
Se flere af
vores referencer

Det Blå Pakhus

Facaderenovering af fredet bygning

A. Villadsen er specialiseret i bevaring og renovering af fredede og bevaringsværdige bygninger, og vi har gennem årene udført renovering på en lang række historiske bygninger – herunder Det Blå Pakhus på Toldbodgade ved Københavns havnefront.

Det Blå Pakhus blev bygget i perioden 1781-1783 og var oprindeligt tiltænkt som varelager for handelskompagniet Royal Greenland. Sidenhen er det blandt andet blevet brugt som kornmagasin.

Bygningen blev fredet i 1946, og i perioden 1978-1980 blev den omdannet til eksklusive lejligheder med udsigt til Københavns front.

Tiden satte dog efterhånden sit præg på de aldrende facader, og ejerforeningen besluttede derfor at lade bygningen renovere i 2009 – og det blev A. Villadsen A/S, som fik ansvaret med at genopfriske facaden på den historiske bygning.

Processen

Bygherren valgte at lade én facade renovere hvert andet år, og derfor forløb projektet fra 2007 til 2017.

I første omgang afrensede vi bygningen for cementmørtel for derefter at banke cementfugerne ud. Endelig blev fugerne fuget op igen i en kalkmørtel, ligesom vi renoverede og fugede forkanterne i alle fugerne. Afslutningsvis filsede vores murersvende huset op i en rød puds for til sidst at behandle facaden med rødpigmenteret kalkvand.

På grund af bygningens fredede status krævede projektet stort kendskab til at arbejde med historiske og bevaringsværdige bygninger – et kendskab, som murersvendene hos A. Villadsen besidder. Vi sætter ikke mindst en ære i at arbejde respektfuldt med og for at bevare Danmarks kulturhistorie.

Du kan se resultatet af facaderenoveringen på billederne her på siden.




Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Opbygning af nyt fitnesscenter for Fitness World

Specifikationer og fakta

  • Sted
    C.F. Richsvej, Frederiksberg

  • Entrepriseform
    Hovedentreprise

  • Byggeperiode
    januar-marts 2019

  • Areal
    1500 kvm

  • Bygherre
    Fitness World

  • Rådgiver
Se flere af
vores referencer

Opbygning af nyt fitnesscenter for Fitness World

Fra gamle kontorlokaler til moderne fitnesscenter

A. Villadsen A/S var hovedentreprenør på entreprisen. Det betyder, at vi var ansvarlige for hele projektet – fra koordinering mellem håndværkere, bygherre og underentreprenører til selve byggeprocessen.

Sammen med vores samarbejdspartnere leverede vi et flot arbejde til Fitness World.

På kun 2 måneder fik vi omdannet gamle kontorlokaler til et spritnyt fitnesscenter for Fitness World. Det nye center strækker sig over tre etager – og alle tre etager er totalrenoveret med alt fra ny bikesal og holdsale til holdsale, toiletter og hvad der ellers er behov for i et fitnesscenter.

På kun otte uger forvandlede vi et kontorlandskab til et stort og totalrenoveret Fitnesscenter for Fitness World.

Vi vil gerne sende en stor tak til Fitness World for, at de valgte os til dette store byggeprojekt. I A. Villadsen A/S er vi stolte over at få lov til at være med til at holde Danmark i topform!

Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Badeværelse i domicilet

Specifikationer og fakta

  • Entreprisesum:
    kr. 115.000,- incl. moms

  • Entrepriseform:
    Totalentreprise

  • Byggeperiode
    Januar 2019

  • Areal
    7kvm

  • Bygherre
    A. Villadsen Invest ApS

  • Rådgiver
Se flere af
vores referencer

Badeværelse i domicilet

Det praktiske men æstetiske badeværelse

Da vi skulle have bygget nyt badeværelse i vores egne lokaler i Roskilde, stod vi selvfølgelig selv for projektet.

I udførelsen prioriterede vi både plads og det praktiske – dog uden at gå på kompromis med æstetikken. Badeværelset er således et godt eksempel på det funktionelle men visuelt indbydende badeværelse med god udnyttelse af kvadratmeterne.

Designmæssigt valgte vi to flisetyper for at skabe en smule afveksling i det visuelle indtryk. Gulvet udstyrede vi med 80 cm x 80 cm fliser i varme og rolige farver, som bidrager til lyset i rummet, mens vi valgte et lidt mere råt og rustikt udtryk til fliserne i brusenichen. Som modstykke til det rå udtryk installerede vi en matteret glasvinge i brusenichen.

Det er dog ikke kun det praktiske og æstetiske, der har været i centrum i designet og udførelsen af badeværelset. Også komforten er vægtet højt. I loftet har vi monteret Troltekt træbetonplader, som sikrer en bedre akustik i rummet, ligesom vi som en ekstra luksus har installeret gulvvarme i fliserne.

Vi er selv rigtig glade for resultatet.

Andre oplysninger:
  • Glasvinge
  • Gulvvarme
  • Hjørneafløb i kabine
  • Troldtekt lofter
  • 80 cm x 80 cm gulvfliser
  • Vægfliser i brus i hele stykker




Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Totalrenovering af badeværelse

Specifikationer og fakta

  • Entreprisesum:
    kr. 185.000,- inkl. moms

  • Entrepriseform:
    Totalentreprise

  • Byggeperiode
    maj-august 2017

  • Areal
    9kvm

  • Bygherre
    Privat i Borup

  • Rådgiver
Se flere af
vores referencer

Totalrenovering af badeværelse

Renovering med respekt for husets historie

Badeværelset er for mange en lige så vigtig del af hjemmet som stuen og køkkenet. Selvfølgelig skal rummet være funktionelt og praktisk indrettet – men det æstetiske og komfortmæssige har lige så høj betydning.

Det havde det også for vores kunde i Borup, som kontaktede også med et ønske om at få totalrenoveret hjemmets badeværelse. Kunden ønskede et mere rummeligt badeværelse, som samtidig matchede husets øvrige arkitektur.

For at skabe mere plads sammenlagde vi det eksisterende rum med naborummet og fik dermed flere kvadratmeter at bygge på. De ekstra kvadratmeter blev blandt andet brugt på et badekar og en indretning, der var inspireret af 1930’ernes badeanstalter.

Vi udstyrede derudover gulvet med mosaikker og væggene med hvide klinker, der giver rummet dets lyst og åbne særpræg.

Endelig lagde vi varme i gulve – til glæde for både mennesker og dyr.

A. Villadsen var totalentreprise på projektet og var derfor med i processen – lige fra rådgivning over udarbejdelse af plantegning til endelig udførelse. Vi stod desuden for al kontakt til tømrer, VVS’er og elektriker.

Resultatet blev et helt nyt og væsentligt større badeværelse – renoveret med respekt for husets alder og stil.

Kunden udtaler:

”A. Villadsen var en god støtte i hele projektet og fik alt til at gå som smurt. Det var en omfattende renovering, og vi fik lidt af et chok, da vi pludselig stod i et hoftehøjt jordhul, hvor vores bryggers og badeværelse engang lå.

A. Villadsen holdt os dog i hånden hele vejen og informerede os løbende om, hvordan projektet skred frem. Og det gik bare hurtigt og nemt.

Vi oplevede en stor fleksibilitet hos A. Villadsen, når der opstod ændringer i løbet af projektet, hvilket jo kan ske ved renovering af gamle huse. De løste alt hurtigt og på en virkelig god måde.

Vi er så glade for vores lækre nye badeværelse og kommer helt klart til at bruge A. Villadsen igen, næste gang vi skal renovere.”



Skal vi samarbejde om dit næste projekt
Vi har også udført renoveringer af

  • Det Blå Pakhus

  • Roskilde Domkirke

  • Herstedøster Kirke
Det siger kunden
★★★★★

”A. Villadsen var en god støtte i hele projektet og fik alt til at gå som smurt. Det var en omfattende renovering, og vi fik lidt af et chok, da vi pludselig stod i et hoftehøjt jordhul, hvor vores bryggers og badeværelse engang lå. A. Villadsen holdt os dog i hånden hele vejen og informerede os løbende om, hvordan projektet skred frem. Og det gik bare hurtigt og nemt.

Vi oplevede en stor fleksibilitet hos A. Villadsen, når der opstod ændringer i løbet af projektet, hvilket jo kan ske ved renovering af gamle huse. De løste alt hurtigt og på en virkelig god måde.

Vi er så glade for vores lækre nye badeværelse og kommer helt klart til at bruge A. Villadsen igen, næste gang vi skal renovere.”

Renovering af Glostrup Kirke

Vi har også udført renoveringer af

  • Det Blå Pakhus

  • Roskilde Domkirke

  • Herstedøster Kirke
Se flere af
vores referencer

Renovering af Glostrup Kirke

Reparation af kirkemuren

A. Villadsen er eksperter i bevaring og renovering af bevaringsværdige bygninger, og vi har haft æren af at renovere flere historiske bygninger i Roskilde og Københavnsområdet – herunder Glostrup Kirke.

Kirken blev opført i midten af 1100-tallet og tilbyder med sin romanske stil et historisk indblik i middelalderens arkitektur. Derfor gik der også et lille et stykke af danmarkshistorien, da kirkemuren blev påkørt og gik i stykker.

A. Villadsen fik til opgave at reparere muren omkring den historiske bygning – en opgave, der både krævede respekt for bygningens æstetik og indsigt i den oprindelige arkitektur.

Med vores erfaring og ekspertise samt en god portion omhu sikrede vi, at den historiske kirkemur kan stå sikkert i fremtiden – forhåbentligt uden flere færdselsuheld.




Skal vi samarbejde om dit næste projekt