Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/vhosts/avilladsen.dk/httpdocs/wp-content/themes/webamp/vendor/yootheme/theme-wordpress/src/MenuWalker.php on line 8

Facaderenovering med brug af gamle murerteknikker

Specifikationer og fakta

 • Entreprisesum
  ca. 1,8 millioner

 • Entrepriseform
  Murerentreprise

 • Byggeperiode
  2012

 • Areal
  ca. 400-500 kvm

 • Bygherre
  Boligforeningen

 • Rådgiver
  Arkitekt Carsten Iversen, MAA, Danske Arkitekter
Se flere af
vores referencer

Facaderenovering med brug af gamle murerteknikker

Ejendom på hjørnet af Frejasgade og Jagtvej

A. Villadsen A/S har erfaring og ekspertise til at udføre alle typer mureropgaver – også de mere komplicerede. Den erfaring fik vi brug for, da vi fik til opgave at renovere facaden på en ejendom på hjørnet af Frejasgade og Jagtvej på Nørrebro i København.

Vi facaderenoverede hele ejendommen i år 2012. Den nederste del af bygningen pudsede vi i en flot blå indfarvet puds i kalkmørtel, mens resten af fugerne på facaden blev kradset ud og fuget om.

Undervejs i renoveringen stødte vi dog på en uforudset forhindring. Vores murersvende opdagede, at gesimserne var muret i cement – en egenskab, som bygherren ikke ønskede. Vi brækkede derfor gesimserne ned for derefter at trække dem op igen i en kalkmørtel.

For at sikre et flot resultat benyttede vores murersvende en særlig, gammel teknik, hvor de benyttede en såkaldt slæde – en form for skabelon. Slæden sættes på gesimsen, og hen over flere dage hældes der kalkmørtel i slæden, som trækkes i hele gesimsens længde.

Gesimsen opbygges dermed langsomt, og resultatet bliver fint og utroligt holdbart. Teknikken bliver sjældent benyttet i dag, men A. Villadsen specialiserer sig i særlige, gamle murerteknikker til bevaring af ældre bygninger, og vi kender derfor også til traditionelle metoder indenfor vores fag.

Den flotte renovering har fået bygningen til at fremstå som ny og fremhæver de flotte, gamle detaljer på bygningen. Som du kan se på billederne, fremstår detaljerne virkelig skarpe, når de står i kontrast til nabobygningen.

Skal vi samarbejde om dit næste projekt

Det Blå Pakhus

Specifikationer og fakta

 • Entreprisesum
  kr. 8,3 millioner

 • Entrepriseform
  Murerentreprise

 • Byggeperiode
  2007-2017

 • Areal
  Bebygget areal: 1.034 kvm Facadeareal: 2.490 kvm

 • Bygherre
  Ejerforeningen Det Blå Pakhus

 • Rådgiver
  Arkitekt Carsten Iversen, MAA, Danske Arkitekter
Se flere af
vores referencer

Det Blå Pakhus

Facaderenovering af fredet bygning

A. Villadsen er specialiseret i bevaring og renovering af fredede og bevaringsværdige bygninger, og vi har gennem årene udført renovering på en lang række historiske bygninger – herunder Det Blå Pakhus på Toldbodgade ved Københavns havnefront.

Det Blå Pakhus blev bygget i perioden 1781-1783 og var oprindeligt tiltænkt som varelager for handelskompagniet Royal Greenland. Sidenhen er det blandt andet blevet brugt som kornmagasin.

Bygningen blev fredet i 1946, og i perioden 1978-1980 blev den omdannet til eksklusive lejligheder med udsigt til Københavns front.

Tiden satte dog efterhånden sit præg på de aldrende facader, og ejerforeningen besluttede derfor at lade bygningen renovere i 2009 – og det blev A. Villadsen A/S, som fik ansvaret med at genopfriske facaden på den historiske bygning.

Processen

Bygherren valgte at lade én facade renovere hvert andet år, og derfor forløb projektet fra 2007 til 2017.

I første omgang afrensede vi bygningen for cementmørtel for derefter at banke cementfugerne ud. Endelig blev fugerne fuget op igen i en kalkmørtel, ligesom vi renoverede og fugede forkanterne i alle fugerne. Afslutningsvis filsede vores murersvende huset op i en rød puds for til sidst at behandle facaden med rødpigmenteret kalkvand.

På grund af bygningens fredede status krævede projektet stort kendskab til at arbejde med historiske og bevaringsværdige bygninger – et kendskab, som murersvendene hos A. Villadsen besidder. Vi sætter ikke mindst en ære i at arbejde respektfuldt med og for at bevare Danmarks kulturhistorie.

Du kan se resultatet af facaderenoveringen på billederne her på siden.
Skal vi samarbejde om dit næste projekt