Vælg ydelse her:
Vælg ydelse her
Specifikationer og fakta
 • Entreprisesum
  kr. 900.000
 • Entrepriseform
  Murerentreprise
 • Byggeperiode
  2011
 • Areal
  670 kvm
 • Bygherre
  Glostrup Sogns Menighedsråd
 • Rådgiver
  Arkitekt Carsten Iversen, MAA, Danske Arkitekter
Se flere af
vores referencer

Østervangkirken i Glostrup

Renovering af kirkens facade

Bevarings- og renoveringsopgaver kræver altid respekt for bygningens oprindelige arkitektur og æstetik – uanset om bygningen er et pakhus fra slutningen af 1700-tallet eller en moderne kirke fra 1980’erne.

Det var sidstnævnte, som A. Villadsen fik til opgave at renovere i 2011, da facaden på Østervangkirken i Glostrup skulle renoveres. Kirken blev bygget i perioden 1967-1970 og har en karakteristisk men utraditionel rund form.

Processen

I forbindelse med renoveringen skulle vi udfræse fugerne på kirkens facader for derefter at fuge dem igen. Fugerne skulle laves med en speciel sort mørtel for at skabe et smukt og karakterfuldt udtryk – en opgave, der stillede høje krav til vores murersvendes ekspertise og erfaring. Arbejdet med sorte fuger kræver nemlig høj omhyggelighed, da mørtlen farver stenene, hvis den rammer dem. Derfor er vi også stolte over resultatet på Østervangkirken.

Det var dog ikke kun arbejdet med fugerne, der stillede høje krav til vores faglighed. For undervejs opdagede man, at jernet i falset var rustet. Derfor måtte vi tage murstenene ud, for at et entreprenørfirma kunne reparere jernet med sprøjtebeton. Herefter skulle vi sætte murstenene i igen.

Arbejdet krævede kendskab til murerfagets specialarbejder, ligesom det var nødvendigt med et godt samarbejde mellem murersvende og entreprenørfirma for at kunne sikre det bedste resultat. Derfor er vi glade for, at vi kunne stille vores erfaring med renovering af bevaringsværdige bygninger til rådighed.

På billederne her på siden kan du se arbejdet med fuger og mursten samt det endelige resultat.

Skal vi samarbejde om dit næste projekt