Vælg ydelse her:
Vælg ydelse her
Specifikationer og fakta
  • Entrepriseform:
    Hovedentreprise
  • Byggeperiode:
    august 2019 – september 2020
  • Bygherre:
    A. Villadsen Invest
Se flere af
vores referencer

Totalrenovering af lejlighedsbyggeri

Renovering fra ende til anden af ældre lejlighedsbyggeri i Roskilde

På det attraktive Sankt Jørgensbjerg i Roskilde har A. Villadsen totalrenoveret et lejlighedsbyggeri. Med udsigt over Roskilde og kig til Roskilde Domkirke totalrenoverede vi en træt og udslidt bygning – et byggeprojekt, som mundede ud i nye, lækre og fuldstændigt opdaterede ejerlejligheder med alle moderne fornødenheder og faciliteter.

Processen

Den gamle bygning husede oprindeligt to butikker i stuen og fire små, udslidte lejligheder. For at skabe en moderne beboelsesejendom indgik A. Villadsen derfor i et samarbejde med et arkitektfirma.

Det var vigtigt for bygherre, at bygningen ikke mistede sin charme. Vores opgave var derfor at opdatere og renovere bygningen fra ende til anden – uden at gå på kompromis med husets og områdets udtryk.

Under renoveringen blev ALT hevet ud – det indebar blandt andet nedtagning af tag og løftning af spær. I genopbygningen af bygningen tilføjede vi gesimser, terrasser og altaner, nye facader samt elevator i bygningen.

Derudover bestod renoveringen af en omrokering og generel bedre udnyttelse af pladsen – både inde og ude. For eksempel blev dele af kælderen inddraget til lejlighedernes kvadratmeter.

Endelig installerede vi nye el– og VVS-installationer samt komplet nye badeværelser, køkkener og vinduer. Som komplement til de flotte faciliteter indendørs fik de udendørs også en overhaling – fra klimaoptimering og facaderenovering til en fuldstændig nyanlagt have med parkeringspladser og græsplæne tilog skraldeskure.

Fra små taglejligheder til lys og luksuriøs penthouse

Vi valgte at sammenlægge to små taglejligheder til én lækker, moderne penthouse med udsigt over Roskilde Domkirke. Der blev tilføjet altaner som en del af den nye tagdækning, gesimser, så lysindfaldet og udsigten rigtig kan nydes, ligesom vi i det hele taget fik skabt en bedre rumfordeling og udnyttet kvadratmeterne bedre.

Resultatet er blevet en topmoderne, velindrettet penthouse med åben planløsning.

Fra slidte butikslokaler til lækre stuelejligheder

Også stueetagen fik en gennemrenovering. Oprindeligt var stueetagen to butikslokaler – en blomsterbutik og en ejendomsmægler – og den var derfor domineret af slidte glasfacader. Facaderne gemte på gamle butikslokaler med fliser på væggene i den gamle blomsterbutik og slidte gulve, vægge og installationer.

Det hele blev gennemrenoveret for at skabe imødekommende beboelseslokaler, ligesom vi også bankede hul i gulvet, så nogle af kælderens uudnyttede kvadratmeter blev til forvandlet til et disponibelt rum – oplagt til vinkælderen eller billardbordet.

De store, gamle vinduespartier er nu lukket af og erstattet af vinduer for privatliv, ligesom der på bagsiden af bygningen er lavet små private haver til stuelejlighederne.

Resultatet

Samarbejdet og samspillet mellem A. Villadsen og vores underentreprenører er gået op i en højere enhed og har forvandlet fire små lejligheder og to slidte butikslokaler til fire flotte, velindrettede og veludnyttede lejligheder – og en penthouse på toppen som prikken over i’et.

Det arbejde, som A. Villadsen ikke selv har kunnet udføre, har vi overladt til vores dygtige underentreprenører. Vi har dog stået for koordineringen af hele processen – lige fra køb til nøgleudlevering til køberne af ejerlejlighederne.

Projektet har på den måde været et klasseeksempel på en hovedentreprise.

Skal vi samarbejde om dit næste projekt