Vælg ydelse her:
Vælg ydelse her
Specifikationer og fakta
 • Entreprisesum
  KR. 2.000.000
 • Entrepriseform
  Totalentreprise
 • Byggeperiode
  juli-oktober 2019
 • Areal lejlighed
  98 kvm
 • Areal tagterasse
  50 kvm
 • Bygherre
  Holdingselskab
Se flere af
vores referencer

Totalrenovering af charmerende lejlighed på Christianshavn

Renovering med respekt for husets historie

Som eksperter i totalrenovering udfører A. Villadsen en bred vifte af opgaver inden for renovering og bevaring. I løbet af sommeren og efteråret 2019 fik vi fornøjelsen af at totalrenovere en lejlighed i et flot, fredet murstenshus fra 1858 på Christianshavn.

Lejligheden var ikke blevet renoveret i mange år og fremstod en smule forsømt, men bag det slidte ydre emmede den af atmosfære og autentisk christianshavner-charme – alle karakteristiske kendetegn, som bygherre og arkitekt ønskede at bevare i forbindelse med renoveringen.

Renovering og resultat

Renoveringen var således noget af en balancegang, hvor vi på den ene side stræbte efter at bibeholde noget af husets unikke udtryk og særlige charme – men på den anden side skulle give lejligheden en kærlig hånd fra ende til anden.

På bygherrens opfordring fik gulvene lov at blive liggende for at fastholde noget af bygningens gamle atmosfære, ligesom de gamle spær i loftet blev fremhævet for at skabe et råt og rustikt udtryk som kontrast til de nye, hvide vægge.

De finurlige vinkler i lejligheden blev ligeledes udnyttet til fulde. For eksempel byggede vi en lille, hyggelig hems over det ene værelse med adgang fra stuen, ligesom vi installerede lys i de indbyggede hylder omkring vinduerne.

I lejlighedens køkken-alrum monterede vi et nyt, moderne køkken. Her åbnede vi desuden op mod gården og indsatte en ny vinduesvæg med udsigt til en terrasse i væggens fulde længde. Med vinduerne fra gulv til loft får dagslyset fri passage, og rummet har ligeledes et livligt lysindfald dagen lang.

Endelig fik lejlighedens badeværelse en grundig renovering – dog med en note til det gamle, industrielle Christianshavn, som blandt andet ses ved valget af de store, rustikke fliser i badeværelsets bruseniche.

Den store finale – udsigt over byens tage og tårne

Det afgørende finish finder man dog, når man tager turen op ad den snoede vinkeltrappe. Trappen munder ud i et vindue, der automatisk åbner ud til en stor træterrasse med udsigt til Christianshavn, tårnet på Vor Frue Kirke og andre af byens tage og tårne.

På tagterrassen er der ligeledes kælet og kræset for detaljerne, og vores tømrer har gjort, hvad vi selv synes, er et fantastisk stykke arbejde. For eksempel er der indbygget lys i sæderne, så terrassen kan nydes selv i de kolde, mørke vintermåneder.

Kunden udtaler:

”Renoveringen af lejligheden på Christianshavn har været en kompleks sag, med en del udfordringer, herunder de svære adgangsforhold til ejendommen samt de relativt komplicerede statiske og bygningsmæssige omstændigheder.

Uanset udfordringerne har A. Villadsen løst dem på en kompetent og faglig facon. Kommunikationen har været god og løsningsorienteret og, der har hele tiden været personlig opfølgning, med en detaljeorienteret tilgang. Alene det, at byggeriet er afleveret mangelfrit, siger det hele. Jeg er utrolig tilfreds med resultatet.”

På dette projekt har A. Villadsen ligeledes samarbejdet tæt med arkitekten på sagen, som udtaler:

”A. Villadsen har afleveret et utrolig flot arbejde. Processen har været præget af god kommunikation og, når der har været opstået noget undervejs, som der altid gør ved renovering af gamle bygninger, så har A. Villadsen altid været klar med gode løsningsforslag – det har været en fornøjelse.”

Skal vi samarbejde om dit næste projekt